Daley Blind denkt niet aan vertrek uit Engeland: ''Zit op de goede weg''

Daley Blind denkt niet aan vertrek uit Engeland: ''Zit op de goede weg''

Het contract van Daley Blind bij Manchester United loopt aankomende zomer af. De Engelse club heeft de optie om de verbintenis van de Nederlander te verlengen. De verdediger wil voorlopig niks kwijt over een eventueel vertrek uit Manchester. De geruchten over een naderende transfer kent Blind niet, zo vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

''We zien wel wat het wordt''
“Ik focus me op de club, heb nog een contract tot het einde van het seizoen. Ik ben ook geen persoon die problemen gaat maken. Dat wil ik ook niet,” stelt de verdediger, die woensdagavond basisspeler was in de wedstrijd tegen FC Basel in de Champions League. “Ik zit bij een van de grootste clubs ter wereld. Ik ben blij, zit op de goede weg. Ik moet kijken van wedstrijd naar wedstrijd. Gewoon heel hard blijven vechten. We zien wel wat het wordt.”

''Volgens mij begonnen we vorig jaar ook met drie overwinningen''
“Ik vecht elk jaar weer, wil ervoor zorgen dat ik zoveel mogelijk speel. Ik knok gewoon voor mijn plek, zoals elke andere speler. Gelukkig heb ik tot nu toe veel minuten gemaakt,” vervolgt de verdediger, die met Manchester United een goede seizoenstart doormaakt. Toch wil hij nog niet te optimistisch zijn. “Volgens mij begonnen we vorig jaar ook met drie overwinningen. Het is nog heel lang.”

''In voetbal kan alles. Je weet het nooit''
Voor Feyenoord wacht woensdagavond een treffen met Manchester City, geen onbekende ploeg voor Blind. Hij denkt dat de Rotterdammers zeker een kans maken tegen de stadsgenoot van United. “In je achterhoofd heb je natuurlijk een plan. Dat zijn de persoonlijke ingrediënten van een coach. Maar als speler moet je dat durven uitvoeren. Ik weet zeker dat Giovanni van Bronckhorst het goed gaat neerzetten,” zegt Blind. “In voetbal kan alles. Je weet het nooit.”

​Bekijk hieronder een aantal heerlijke acties van Blind: