Voorzitter John Blankenstein Foundation haalt uit naar heren Veronica Inside

Karin Blankenstein, voorzitter van de John Blankenstein Foundation, vindt de homo-onvriendelijke opmerkingen bij Veronica Inside van de laatste weken 'geen stijl'. Dat zegt ze in het Algemeen Dagblad. Karin is de zus van de in 2006 overleden oud-topscheidsrechter John Blankenstein, die openlijk homoseksueel was.

De John Blankenstein Foundation zet zich in voor (onder meer) homo-acceptatie in de sport. Karin Blankenstein wil nu met de Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp in gesprek. Derksen zei onlangs bijvoorbeeld dat 'homo's tegen een stootje moeten kunnen' en de analist brandde vervolgens twee homoseksuele jongens af die een brandbrief naar de KNVB stuurden. Die jongens noemde Derksen 'twee hysterische jonge homootjes'. Dat was tegen het verkeerde been van Blankenstein.

"Je moet je grenzen kennen"

Blankenstein doet een oproep aan de heren van Veronica Inside en ze wil met de mannen in gesprek. "Ik kom uit Den Haag en ik hou van harde grappen. Maar er zijn grappen en grappen en je moet soms je grenzen kennen. Ik vind het geen stijl dat de mannen van het programma voor een publiek van 800.000 mensen een jonge knul die zijn nek uitsteekt naar beneden gaan halen." Blankenstein denkt overigens niet dat de heren erover willen praten: "Nee, want dan moeten ze inhoudelijk gaan praten. En daar is het programma niet voor bedoeld. Ze begrijpen niet dat ze een voorbeeldfunctie hebben en op deze manier de homofobe sfeer in stand houden."