PSV stelt algeheel rookverbod in op De Herdgang en wil dat ook in Philips Stadion

PSV vindt roken absoluut niet topsport passen en de club wil roken in en om het Philips Stadion en trainingscomplex De Herdgang volledig verbieden. "Roken is schadelijk en wij willen niet dat onze sporters hiermee nog langer mee geconfronteerd worden", zegt directeur Toon Gerbrands tegenover het Eindhovens Dagblad.

PSV maakte op de nieuwjaarsreceptie bekend dat er vanaf 1 juli van dit jaar niet meer gerookt zal mogen worden op De Herdgang. Het rookverbod in het Philips Stadion laat vermoedelijk een jaar langer op zich wachten. Ook e-sigaretten mogen dan niet meer en de club zal het verbod strikt handhaven. Op bepaalde plekken in het stadion mag nu al niet gerookt worden; in de familiehoek en op de jongerenrang. PSV is voorstander van een algeheel rookverbod in het betaald voetbal en zal snel in gesprek gaan met alle huurders in het stadion.

Voorzitter Harrie Timmermans van de Supportersvereniging PSV vindt het goede maatregelen, omdat deze passen in de maatschappelijke trend. "Het lukt alleen om dit te realiseren als er meteen goed gehandhaafd wordt."