Vijf aankopen van PSV die een succes bleken te zijn

Welke aankopen van PSV bleken de afgelopen jaren een succes te zijn? Hieronder zie je vijf namen die in de afgelopen vijf jaar zijn geslaagd bij de club uit Eindhoven.

Luuk de Jong

Ondanks het matige rendement van 8 goals in 32 wedstrijden afgelopen seizoen is Luuk de Jong een prima aankoop gebleken voor PSV. De spits maakte in 2014 na een mislukt avontuur in Duitsland voor 5,5 miljoen euro de overstap van Borussia Mönchengladbach naar de club uit de lichtstad. In het shirt van de Eindhovenaren was de huidige aanvoerder de eerste twee seizoenen uiterst succesvol: in 65 eredivisiewedstrijden maakte de goaltjesdief 46 doelpunten en bereidde hij er 22 voor, waarmee hij een groot aandeel had in de laatste twee landstitels van PSV (2014/2015 en 2015/2016).

Jeffrey Bruma

Jeffrey Bruma besloot als 15-jarig jongetje om de jeugdopleiding van Feyenoord te verruilen voor die van Chelsea. De centrale verdediger brak in Engeland echter nooit door, en werd achtereenvolgend verhuurd aan Leicester en Hamburger SV. De Nederlander keerde in 2013 terug naar Nederland en transfereerde naar PSV, de Eindhovenaren kochten de verdediger voor 2 miljoen euro van Chelsea. Bruma speelde drie seizoenen in het rood-wit van PSV en had een belangrijk aandeel in de laatste twee gewonnen titels van de club uit de lichtstad. In 2016 maakte de verdediger de overstap naar Vfl Wolfsburg voor een bedrag van €13,5 miljoen.

Davy Pröpper

Davy Pröpper, misschien wel de stille kracht van PSV de afgelopen jaren, met zijn mooie passtechniek en inzicht is Pröpper één van de drijvende kracht op het middenveld van de Eindhovenaren. De middenvelder maakte in 2015 de overstap van Vitesse naar PSV voor een bedrag van €4,5 miljoen. Even leek het erop dat de nummer zes van de club uit Eindhoven afgelopen winter zou verkassen naar Zenit, maar de transfer ketste af. Vertrekt de middenvelder deze zomer alsnog bij PSV?

Andrés Guardado

Andrés Guardado werd in 2014 door Valencia voor een jaar uitgeleend aan PSV. De Eindhovenaren kregen de kans om een optie tot koop toe te voegen aan het leencontract, maar de club uit de lichtstad besloot om het bij alleen huren te houden, om zo niet de ontwikkeling van Jorrit Hendrix tegen te zitten. De Mexicaan speelde echter zo’n fantastisch seizoen als verdedigende middenvelder dat PSV besloot om Guardado alsnog over te nemen. Met zijn balvaste spel en schitterende pases verdiende Guardado een contract dat hem tot 2018 aan de club bond.

Marco van Ginkel

De in Amersfoort geboren middenvelder was bij Vitesse de grote uitblinker op het middenveld, dit blijkt dan ook uit de gewonnen prijs voor Nederlands Talent van het Jaar in 2013. Voor Chelsea genoeg reden om Marco van Ginkel voor een bedrag rond de €9 miljoen euro over te nemen. Maar bij de club uit Londen kon Van Ginkel niet rekenen op een basisplaats, dus werd de middenvelder achtereenvolgend verhuurd aan AC Milan, Stoke City en PSV, dat hem tot twee keer toe in de winter voor een half jaar huurde. Bij PSV blonk Van Ginkel samen met bovengenoemde Andrés Guardado en Davy Pröpper uit op het middenveld. Wordt Van Ginkel binnenkort definitief overgenomen door PSV?