Chiellini blikt vooruit op #barjuv: ''Messi, Suárez en Neymar zijn net haaien''

Chiellini blikt vooruit op #barjuv: ''Messi, Suárez en Neymar zijn net haaien''

Giorgio Chiellini, verdediger van Juventus, blikt vooruit op het duel met FC Barcelona in de halve finale van de Champions League. De mandekker is vooral op zijn hoede voor Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar.

"Als we hun belangrijkste spelers weg weten te houden van de gevaarlijke gebieden, hoog druk zetten en compact en georganiseerd blijven, zal het erg moeilijk worden voor hen,'' vertelt Chiellini op de officiële website van Juventus. ''Als we daar naartoe gaan en achterover leunen en proberen te genieten van de club, zullen we verliezen.''

"Barcelona heeft de beste aanval in de wereld en hun drie aanvallers horen waarschijnlijk bij de top vijf van beste spelers. Ze zijn buitengewone spelers, elk met hun eigen unieke kwaliteiten."

"Deze jongens zijn als haaien: als je een teken van angst laat zien, ruiken ze bloed en maken ze je af. In plaats daarvan moet je zo ver als je kunt terug duwen, de dekking verdubbelen als ze in balbezit zijn en de lijnen tussen verdediging en middenveld afsluiten."

De heenwedstrijd werd met 3-0 gewonnen door Juventus. De return wordt woensdag om 20:45 gespeeld.