Justin Kluivert wil naar het grote Oranje: "Daar moet ik voor geselecteerd worden"

Justin Kluivert maakt voor de komende interlandperiode deel uit van de selectie van Jong Oranje, maar de 19-jarige aanvaller van AS Roma hoopt zich binnen afzienbare tijd weer te mogen melden bij het Nederlands Elftal. "Voor je nationale team spelen, dat is altijd bijzonder."

"Maar: je wil natuurlijk voor het eerste spelen. Dat is mijn doel", zegt Kluviert voor de camera van FOX Sports. "Ik heb er al aan geroken, dan wil je meer. Als je nu dan twee keer bij Jong Oranje zit, is dat niet echt balen, maar dan denk je wel, als je naar het eerste kijkt: daar moet ik staan. Daar moet ik voor geselecteerd worden."

'Ga mijn stiekende best doen'

Kluivert heeft begrip voor het feit dat bondscoach Ronald Koeman hem nog niet heeft opgeroepen. "Natuurlijk vind je zelf dat je daar allang moet staan, maar als je de feiten op tafel legt, dan is het denk ik wel logisch dat ik er dit keer niet bij ben", gaat de aanvaller verder. "Toen de bondscoach de keuze moest maken, speelde ik een tijdje niet. Dan kun je mij ook moeilijk oproepen. Ik kon niet laten zien wat ik in huis heb. Maar er komen nog genoeg mooie tijden aan voor Oranje, ik ga m'n stinkende best doen om daar bij te zijn."

Het beste van Kluivert in het shirt van AS Roma