Bas Dost blijft kalm onder reserverol bij Oranje: "Ik hou niet van dat gezeik"

Bas Dost blijft kalm onder reserverol bij Oranje: "Ik hou niet van dat gezeik"

Bij Sporting Portugal scoort Bas Dost aan de lopende band, maar bij het Nederlands Elftal moet de spits het met een reserverol doen. Dat zal hoogstwaarschijnlijk ook zo zijn in de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Zweden. Toch blijft Dost rustig.

"Er zijn wel momenten geweest dat ik dacht: misschien was het nu wat meer mijn tijd geweest, maar ik ben niet iemand die dat meteen met de bondscoach gaat bespreken", zo vertelt Dost tegenover de NOS. "Ik hou niet zo van dat gezeik. Als je bij de club week in week uit niet speelt, moet je dat wel een keer aankaarten. Maar hier speel je voor je land en daar ben ik hartstikke blij mee. Ik hoop ook dat ik momenten krijg om te laten zien wat ik kan."

Doelsaldo
Nederland moet in de duels met Wit-Rusland en Zweden keihard gaan werken aan het doelsaldo. Veel doelpunten zijn er dus nodig. Dost zou in dat geval prima kunnen spelen. "Dat zijn álle wedstrijden. Ik vind het onzin dat ik sommige wedstrijden niet zou kunnen spelen en andere juist weer wel."