Letschert openhartig over horrorwedstrijd: "Mijn dochtertje belandde in het ziekenhuis"

Timo Letschert is sinds maandag 22 augustus op zoek naar een nieuwe club, nadat zijn contract bij AZ in onderling overleg werd ontbonden. Een jaar na zijn pijnlijke wissel tijdens de uitwedstrijd tegen FC Twente doet de centrumverdediger zijn verhaal tegenover De Telegraaf: "Ik zat er door mijn privé-situatie doorheen", aldus Letschert.

Letschert speelde vorig jaar met AZ in de Grolsch Veste en kende een horrorwedstrijd. De verdediger was niet in goede doen en werd na 20 minuten geslachtofferd en naar de kant gehaald: "Ik heb mijn privéproblemen altijd voor mezelf gehouden binnen de club", begint Letschert tegenover De Telegraaf. "Ik had het gevoel dat ik die kon uitschakelen en in staat was lekker te spelen. Dat wedstrijden zelfs een goede afleiding zouden zijn", vervolgt de centrumverdediger. "Met de wetenschap van nu was het gewoon beter geweest om onze trainer Pascal Jansen wel in te lichten over wat er thuis speelde", aldus Letscher.

"Mijn dochtertje belandde in het ziekenhuis"

Letschert legt uit dat hij tien dagen voor de uitwedstrijd tegen FC Twente vader was geworden van een dochter Indi: "Op dat moment ging het niet goed met haar. Ze belandde vanwege extreem gewichtsverlies in het ziekenhuis en de situatie ging alleen maar achteruit", vertelt de 29-jarige verdediger. "Ik, als jonge vader, heb de impact daarvan onderschat", aldus Letscher. De verdediger zat er doorheen en wilde na zijn wissel tegen FC Twente naar huis, maar kon naar eigen zeggen geen contact krijgen met de technisch staf: "Ik heb tot drie kwartier na de wedstrijd gewacht. Voor mijn gevoel kreeg ik van één staflid uiteindelijk akkoord om te mogen vertrekken, dus vandaar dat ik met eigen vervoer vertrok", vertelt de oud-speler van FC Groningen en FC Utrecht. Een dag later bracht AZ naar buiten dat de club Letschert een wedstrijd schorsing en een geldboete had opgelegd.