Dit is de selectie voor het trainingskamp van Ajax

Ajax is vertrokken naar De Lutte voor het eerste trainingskamp van het seizoen. Daar gaat het een week voorbereiding op het aankomende seizoen. De Amsterdammers oefenen op 6 juli tegen Quick’20. Op 10 juli staat een oefenwedstrijd tegen SC Paderborn 07 op het programma.

Doelmannen: Remko Pasveer, Jay Gorter, Calvin Raatsie.

Verdedigers: Perr Schuurs, Devyne Rensch, Liam van Gelderen, Kristian Hlynsson, Rio Hillen.

Middenvelders: Jurgen Ekkelenkamp, Noussair Mazraoui, Lisandro Magallán, Mohammed Kudus, Kenneth Taylor, Victor Jensen, Youri Regeer, Kian Fitz-Jim, Youri Baas, Enric Llansana, Anass Salah-Eddine.

Aanvallers: Sébastien Haller, Zakaria Labyad, David Neres, Danilo, Dusan Tadic, Sontje Hansen, Naci Ünüvar, Amourricho van Axel Dongen, Christian Rasmussen, Ar'jany Martha.

LEES OOK: Alle oefenwedstrijden van Ajax op een rijtje

Een handjevol spelers van Ajax moet het trainingskamp aan zich voorbij laten gaan. Zo zijn daar Maarten Stekelenburg, Daley Blind, Ryan Gravenberch, Davy Klaassen en Jurrien Timber die met vakantie zijn na deelname aan het EK met Nederland. Andere spelers zijn nog bezig met interlands. Zo strijden Edson Álvarez (Mexico) en Sean Klaiber (Suriname) strijden mee in de Gold Cup, doen Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez (Argentinië) nog mee aan Copa America en is Antony binnenkort actief op de Olympische Spelen met Brazilië.

Kjell Scherpen ontbreekt in de selectie vanwege een mogelijke transfer. De jeugdinternational is hard op weg naar de Premier League. Daar zal hij gaan spelen voor Brighton & Hove Albion. André Onana is nog altijd afwezig vanwege zijn dopingschorsing.