Vitesse-middenvelder wordt gesteund door hele natie in bekerfinale: ''Dit vinden ze schitterend''

Vitesse-middenvelder wordt gesteund door hele natie in bekerfinale: ''Dit vinden ze schitterend''

Vitesse-middenvelder Marvelous Nakamba speelt zondagmiddag de bekerfinale in De Kuip en wordt gesteund door een hele natie. Het talent heeft een heldenstatus verworven in zijn geboorteland Zimbabwe door met zijn club de finale van de KNVB beker te halen.

"De mensen in mijn land vinden het schitterend dat ik met Vitesse in een groot voetballand als Nederland de Cup Final ga spelen. Nederland stond in 2010 in de finale van het WK in ons buurland Zuid-Afrika. Zulke dingen tellen mee", zo vertelt Nakamba met een glimlach tegenover De Telegraaf. "De hele familie, vrienden en kennissen zitten voor de tv. Mijn vader is zo trots dat zijn zoon in de finale staat."

Nakamba is blij met trainer Henk Fraser. De oud-Feyenoorder is als een tweede vader voor hem. "De coach is als een vader voor dit hele elftal. Hij beschermt ons, wijst ons de weg en doet alles voor ons. Zondag moeten wij als spelers het omdraaien. Ik vind dat wij alles voor hem over moeten hebben. Dat verdient hij."

Villa

Nakamba heeft laten weten dat hij een villa laat bouwen voor zijn hele familie in Zimbabwe. "Dit doe je gewoon voor je ouders. In Afrika is dat normaal. Mijn vader hoeft niet meer te werken, ik zorg nu voor hem. Hij heeft vroeger voor mij gezorgd en mij geholpen."