'Kluivert al jaren gechanteerd door goksyndicaat, schuld nog niet volledig afbetaald'

'Kluivert al jaren gechanteerd door goksyndicaat, schuld nog niet volledig afbetaald'

Patrick Kluivert zit behoorlijk in de problemen. De technisch directeur van Paris Saint-Germain wordt gechanteerd door een goksyndicaat, meldt de Volkskrant. 

In de jaren 2011 en 2012 bouwde Kluivert een schuld van meer dan een miljoen op bij de criminelen. Hij zette wekelijks grote bedragen in op voetbalwedstrijden. Dankzij huiszoekingen in 2015 bij vijf leden van het syndicaat kwamen ze Kluivert op het spoor. Hij werd in datzelfde jaar gehoord als getuige. De criminelen oefenden de laatste jaren druk uit op Kluivert zodat hij snel terug zou betalen. De schuld is dankzij tussenpersonen gedeeltelijk terugbetaald, maar de rest van het bedrag zou via een incasso-opdracht zijn verhandeld in de onderwereld. Dat zorgt ervoor dat Kluivert niet precies weet bij wie hij de rest van de schuld heeft. 

Tussen 2012 en 2014 chanteerden de criminelen hem met audio-opname waarin hij spreekt over zijn schuld. De criminelen dreigden het fragment door te spelen aan de media. 

De Volkskrant baseert hun artikel op 'vertrouwelijke justitiële documenten en onderzoek'. Daaruit bleek ook dat Kluivert in 2011 en 2012 veel geld inzette op wedstrijden van FC Twente, terwijl hij op dat moment trainer van de beloften was. Dat leverde hem toen 15.669 euro op en was op dat moment nog niet verboden. De KNVB houdt zich nog op de vlakte, maar er komt mogelijk wel een onderzoek naar deze kwestie.