Ibrahimovic genoot in Engeland ''Ik heb de Premier League er oud uit laten zien''

Zlatan Ibrahimovic zag in 2016 een grote droom in vervulling gaan door voor het eerst in zijn loopbaan in de Premier League te mogen spelen. In gesprek met de BBC blikt de Zweed terug op zijn periode in Engeland.

Zlatan was 35 toen hij een contract tekende bij Manchester United. Critici vonden de spits te oud voor de Engelse competitie. Hier dacht Zlatan echter anders over: "Ze dachten dat ik te oud was, maar ik heb de Premier League er oud uit laten zien. Het kostte me drie maanden om iedereen te overtuigen wie ik was. Dat was de uitdaging en ik sla nooit een uitdaging af."

In zijn eerste seizoen bij Manchester United liet de Zweed een goede indruk achter: ''Het eerste jaar bij United was fantastisch. Ze gaven me het gevoel dat ik Benjamin Button was. Ik werd alleen maar jonger en jonger. De Premier League mag blij zijn dat ik niet tien jaar eerder kwam. Dan was het een ander verhaal geweest."

In april 2017 raakte Zlatan ernstig geblesseerd aan zijn knie. Zijn tijd bij Manchester United zat er hierdoor al snel op en de Zweed vertrok naar LA Galaxy.