Elftal van de Week: Go Ahead Eagles en Vitesse hofleverancier

Speelronde 24 van de Eredivisie zit er op. Koploper Ajax ging bij Go Ahead Eagles met 2-1 onderuit terwijl nummer drie Feyenoord met dezelfde score op de broek kreeg bij AZ. PSV loopt in op Ajax door een zakelijke 2-1 overwinning te boeken bij Sparta Rotterdam. Vitesse kende het meest overtuigende spel van het weekend, aartsrivaal NEC werd met 4-1 verslagen. Dit is het elftal van de week.

Karlsson vloert Feyenoord

Jesper Karlsson kent een goed seizoen en liet zijn goede vorm ook tegen Feyenoord zien. De vleugelspeler bekroonde een sterk optreden met twee doelpunten. Beide doelpunten werden weliswaar vanaf de elf meter stip gescoord, maar de Zweed schoot ze overtuigend binnen en tekende daarmee voor de drie punten.

Vitesse-verdedigers laten zich zien

In de Gelderse derby waren het de verdedigers van Vitesse die zich lieten zien. Na een een 0-1 achterstand tekende Danilho Doekhi voor de gelijkmaker. Dominik Oroz was de grote man bij de ploeg van Thomas Letsch. De centrale verdediger wist zowel de 2-1 als de 3-1 te scoren. Rechtsachter Eli Dasa was belangrijk door tot twee keer toe een assist te verzorgen.

Strijdlustig Go Ahead Eagles wint van koploper Ajax

Go Ahead Eagles had een aantal uitblinkers in het duel met Ajax. Inigo Córdoba toonde zijn waarde door de 1-0 binnen te schieten. Luuk Brouwers liet zich gelden als ware steunpilaar op het middenveld. De aanvoerder straalde rust uit en stond positioneel vaak op de goede plek. Doelman Andries Noppert stond ook vaak op de goede positie. De boomlange doelman kende een sterk optreden en hield diverse Ajax-schoten uit het doel.

Dubbelslag Boere laat Cambuur weer eens juichen

SC Cambuur wist voor het eerst in acht wedstrijden weer eens te winnen. In een goed gevuld stadion met de rentree van trainer Henk de Jong op de bank werd Fortuna Sittard met 2-1 verslagen. Tom Boere was de grote man aan de kant van Cambuur. De spits werd strak gedekt, maar wist drie keer op doel te schieten en zag twee van zijn doelpogingen tussen de palen belandden.

elftal van de week, speelronde 24 met: Karlsson, Tom Boere, Cordoba, De La Torre, Brouwers, Ramselaar, Mauro, Pleguezuelo,Oroz, Dasa, Noppert

Feyenoord-doelman vertrekt