'Manchester United brengt binnenkort bod uit op Marten de Roon'

'Manchester United brengt binnenkort bod uit op Marten de Roon'

Middlesbrough degradeerde het afgelopen seizoen uit de Premier League, maar middenvelder Marten de Roon lijkt actief te blijven op het hoogste niveau van Engeland. Manchester United wil de Nederlander graag overnemen.

Tutto Mercato Web meldt dat United-manager José Mourinho tien miljoen euro wil uitgeven aan De Roon. De Portugese trainer krijgt echter concurrentie uit Italië. De oude club van De Roon, Atalanta, ziet de middenvelder graag terugkeren en ook Lazio Roma heeft interesse. Afgelopen seizoen was Mourinho al positief over de Nederlandse international: "De Roon is fenomenaal. Zijn werklust is geweldig," sprak Mourinho na de met 3-1 gewonnen wedstrijd van United tegen Middlesbrough.

De Roon

Op 13 november maakte Marten de Roon zijn debuut voor het Nederlands elftal, in een uitwedstrijd tegen Luxemburg (1-3 winst voor Nederland). Vorige zomer verliet de middenvelder het Italiaanse Atalanta voor vijftien miljoen euro om voor Middlesbrough te spelen. Voor de Engelse club speelde hij afgelopen seizoen 35 wedstrijden.