Cocu positief over trainingskamp: "Bijna iedereen 90 minuten laten spelen"

Phillip Cocu kijkt met een goed gevoel terug op het trainingskamp van PSV. Waar er zaterdag nog met 4-1 werd verloren van Borussia Dortmund, wonnen de Eindhovenaren zondag met 1-2 van SC Freiburg. De oefenmeester is tevreden over dat laatste duel.

Vooral de effectiviteit van zijn team zorgt voor een glimlach bij Cocu. "Drie mogelijkheden, twee goals. Dat is wat we nodig hebben. Dat maakt het voetbal ook makkelijker. Het heeft invloed op te tegenstander, die meer ruimte weggeeft. Je zag dat we bij de omschakeling gevaarlijker werden. Dat geeft vertrouwen aan het team", aldus Cocu tegen Omroep Brabant.

Bewust voor gekozen

PSV speelde tijdens de laatste twee dagen van het kamp twee wedstrijden, met twee verschillende teams. Cocu laat weten dat dit niet storend is voor de gewenning in de selectie. "We hebben er bewust voor gekozen om iedereen bijna negentig minuten te laten spelen. We hebben tijdens de trainingen tijd om aan tactische elementen te werken. Dat hoeft niet altijd tijdens wedstrijden."

Zaterdag hervat PSV de competitie, thuis tegen Excelsior. De coach heeft vertrouwen in een goed resultaat. "We moeten vooruit kijken. Als je fris begint, kan dat een mooi begin zijn. Het is zeker zo dat we een hele goede week hebben gehad. Het is goed geweest voor de team spirit."