Watereus verdedigt zijn column: "Het is gewoon om te huilen"

Watereus verdedigt zijn column: "Het is gewoon om te huilen"

Ronald Waterreus reageerde bij Rondo, programma op Ziggo, zondagavond op zijn veelbesproken column tijdens het EK over vrouwenvoetbal.

In dat stuk in Voetbal International gaf de oud-keeper aan dat “de vrouwenvoetbalsters geen topsport bedrijven.” Het leverde Waterreus veel kritiek op.

Maar zegt Waterreus, die nog steeds achter de inhoud staat: “Die column ging over het EK. Niet over het Oranjeteam. Als een collega-analist, Ronald de Boer, vorig jaar over Genero Zeefuik iets mag zeggen over zijn gewicht omdat hij er als topsporter zo niet mag uitzien. Dan krijgt hij van alle kanten applaus. Nou, dan kijk ik naar het dames-EK en dan zie ik daar ook heel veel vrouwen waarvan ik denk: dit is nog geen topsport. Met de nadruk op 'nog geen topsport'."

Om te huilen

"De dag dat mijn column verscheen, in het Algemeen Dagblad een gedegen artikel over het niveau van de keepsters op het EK. Nou, dat niveau was om te huilen. Daar moeten we reëel in zijn. En dan lees je ook reacties vanuit het vrouwenvoetbal zelfs, keeperstrainers, die aangaven waarom dat is. Omdat de ontwikkeling gewoon nog achterloopt. Ik wil er graag over discussiëren, maar dan wel serieus. Ik zeg: het is nog geen topsport, en dat is alles wat ik aangaf.”