Van Bronckhorst: 'Batterij opladen, want je ziet vermoeidheid bij de spelers'

Giovanni van Bronckhorst is met Feyenoord de winterkampioen van het seizoen 2016/'17.  "Ik ben niet per se trots op de titel, maar wel op de positie waar we staan en op wat we hebben gepresteerd tot nu toe."

Moeilijke keuzes

Jens Toornstra was dit keer degene die op de bank moest beginnen. Steven Berghuis en Dirk Kuyt stonden wel aan de aftrap. "Ik heb daarin moeilijke keuzes te maken. Die blijken nu goed uit te pakken, maar dat is niks ten nadele van Jens. Hij heeft het hiervoor ook goed gedaan, maar de keuze viel vandaag niet op hem. Dat kan in de toekomst weer anders zijn."

Batterij opladen

Al met al houdt Van Bronckhorst een positief gevoel over aan het kalenderjaar 2016. "De bekerwinst is natuurlijk iets heel moois, ook door de plaatsing voor de Europa League die daaraan vasthing. Ook wedstrijden op zich zoals tegen Manchester United blijven je bij. Nu in de laatste week zie je dat er vermoeidheid is bij de spelers, maar toch spelen ze goed. We zullen de winterstop gebruiken om de batterij weer helemaal op te laden voor de eerste wedstrijd tegen Roda JC."