Juventus-trainer Allegri heeft het moeilijk met nederlaag tegen Ajax: "Ze hebben wat geluk gehad"

Ajax heeft een hoop geluk gehad bij het bereiken van de halve finale van de Champions League. Dat zegt Juventus-trainer Massimiliano Allegri, die samen met zijn elftal door de Amsterdammers werd uitgeschakeld in de kwartfinale van het miljoenenbal. 

"We incasseerden in de 37e minuut een doelpunt uit hun eerste schot (Donny van de Beek scoorde, red.). Dat kwam uit het niets. We waren veel banger in de rust voor een nederlaag dan we moesten zijn. Het is moeilijk uit te leggen", blikt Allergi op de persconferentie van Juve geciteerd door De Telegraaf terug op de ontmoeting met Ajax in Turijn (1-2). In Amsterdam werd het 1-1. "Voetbal is geen exacte wetenschap anders kun je niet verklaren waarom we vorig jaar tegen Real Madrid met 3-1 wonnen ondanks maar 38 procent balbezit. Tegen Ajax hadden we veel meer balbezit en vlogen we eruit."

"Soms valt het allemaal jouw kant op", gaat Allegri verder. "Wij misten tegen Ajax vijf spelers. Vervolgens ging Ajax naar Londen tegen een Tottenham dat beide spitsen (Harry Kane en Heung-min Son, red.) miste. Ik zeg dat Ajax een goed team heeft, maar ze hebben wat geluk gehad met het bereiken van waar ze nu zijn."