Turkse krant pakt groot uit: 'Cocu en Fenerbahçe gaan er met PSV-target Van Ginkel vandoor'

Fenerbahçe heeft met Marco van Ginkel een akkoord bereikt over een huurdeal van één seizoen. Met dat nieuws pakt de Turkse krant Fanatik groot uit. Met de transfer zou Phillip Cocu zijn oude club direct veel pijn doen.

Fanatik verwacht dat Van Ginkel binnen een paar dagen zijn handtekening onder de deal zet. Voor de Eindhovenaren zou een eventuele deal van Van Ginkel met Cocu's Fenerbahçe een doorn in het oog zijn. PSV maakte er namelijk geen geheim van de middenvelder graag nog een jaar te huren. Kopen leek überhaupt geen optie, aangezien Chelsea zo'n elf miljoen euro voor Van Ginkel vroeg.

De middenvelder speelde afgelopen drie seizoenen op huurbasis bij PSV en hij vierde twee landstitels in Eindhoven. Afgelopen seizoen was hij aanvoerder van de ploeg van Cocu. Met veertien goals en vier assists in de Eredivisie leverde hij een grote bijdrage aan het kampioenschap van PSV.

De inmiddels bij PSV vertrokken technisch directeur Marcel Brands legde vorig jaar al uit hoe complex het binnenhalen van Marco van Ginkel was:

Van Ginkel na het behalen van de landstitel, afgelopen seizoen: