Huntelaar kritisch op KNVB: ''Kunnen net zo goed op gravel of zand gaan spelen''

Huntelaar kritisch op KNVB: ''Kunnen net zo goed op gravel of zand gaan spelen''

Klaas-Jan Huntelaar is geen voorstander van kunstgras. Dit maakte de spits al duidelijk na de uitwedstrijd bij VVV-Venlo eerder dit seizoen en nu steekt de 34-jarige routinier zijn mening opnieuw niet onder stoelen of banken in een interview met Voetbal International. Huntelaar vindt het kunstgras 'verschrikkelijk' en vindt dat de KNVB snel in moet grijpen.

''We kunnen met z'n allen concluderen dat dit onzin is''
"Dat kunstgras is verschrikkelijk, waardeloos en je reinste competitievervalsing. De bal stuitert anders, krijgt een ander effect mee, het is gewoon een ander soort voetbal. Jaren geleden dachten bepaalde mensen en clubs dat het de toekomst zou hebben, maar we kunnen toch met z’n allen concluderen dat dit onzin is," aldus Huntelaar.

''Kunnen net zo goed op gravel of zand gaan spelen''
"Daarom snap ik de KNVB ook niet. Waar wacht je op? Jullie zijn de voetbalbond. Dat de KNVB niet optreedt, vind ik ongelofelijk," vervolgt de spits van Ajax. "Toon eens gezag en leiderschap, dit kan toch niet langer?!"

"Als er geen eenduidige regel voor ondergrond bestaat, kunnen we net zo goed ook op gravel of zand gaan spelen. In Duitsland is zoiets ondenkbaar, daar bepaalt de bond de regels en moet iedereen ze volgen. Hier gebeurt er niets."