Hoe gaat het met Dolberg? "Meedoen met de groepstraining is een big thing voor mij"

Het gaat goed met het herstel van Kasper Dolberg. De spits van Ajax liep in de laatste competitiewedstrijd van 2017, thuis tegen Willem II, een voetblessure op en is sindsdien bezig met zijn terugkeer. Wanneer hij weer in het veld te zien is, durft de Deen nog niet te zeggen. 

"Ik moet het stap voor stap bekijken", zegt de 20-jarige aanvaller op de clubwebsite van de Amsterdammers. "Het is lastig om te zeggen wanneer ik weer in de ArenA sta, dat hangt ervan af hoe mijn voet reageert. Het gips is er nu af en het voelt heel goed. Mijn enkel en tenen zijn nog niet zo sterk als voor de blessure."

"De focus ligt nu eerst op het terugkrijgen van de spierkracht in mijn been", gaat Dolberg verder. De voetballer hoopt snel weer met de hoofdmacht op het veld te staan. "Meedoen met de groepstraining is een big thing voor mij nu, andere doelstellingen zijn voor later.''

WK

Komende zomer hoopt Dolberg met Denemarken in actie te komen op het WK in Rusland. ",Tuurlijk heb ik erover nagedacht of mijn blessure invloed zou hebben op de keuzes van de bondscoach, maar ik denk niet dat zijn mening is veranderd. Het zal ervan afhangen hoe veel ik nog speel dit seizoen en of ik goed speel. Het WK is zo ver niet meer."