'Arsenal wil concurrentie voorblijven en brengt hoog bod uit op James Rodríguez'

'Arsenal wil concurrentie voorblijven en brengt hoog bod uit op James Rodríguez'

Real Madrid-middenvelder James Rodríguez komt nauwelijks in de plannen van trainer Zinedine Zidane voor en lijkt te gaan vertrekken deze zomer. Arsenal wil de Engelse concurrentie voorblijven en onderhandelt met de Koninklijke.

De Colombiaan wordt de laatste weken veel in verband gebracht met Engelse clubs, waaronder Chelsea en Manchester United. Volgens het Spaanse televisieprogramma El Chiringuito heeft Arsenal al een bod van rond de 80 miljoen euro uitgebracht. Deze werd echter afgewezen door Real Madrid. Het tv-programma meldt dat Arsenal van plan is om Real Madrid een verbeterde aanbieding te doen.

Prestaties

Arsenal-coach Arsène Wenger wordt al jaren verweten door de fans van de club dat hij te zuinig is met geld en niet genoeg grote spelers aankoopt. Met dit bod wil de manager daar verandering in brengen. Sinds James in 2014 voor 75 miljoen euro de overstap maakte van AS Monaco naar Real Madrid staat de Colombiaan al in de spotlights. De middenvelder kon tot op dit seizoen vaak van een basisplaats genieten en heeft 111 wedstrijden gespeeld voor zijn club. In deze wedstrijden scoorde hij 36 keer en gaf hij 41 assists.