Keizer reageert op kritiek: ''Als ik vind dat er een wissel moet plaatsvinden, dan neem ik die beslissing''

Keizer reageert op kritiek: ''Als ik vind dat er een wissel moet plaatsvinden, dan neem ik die beslissing''

Marcel Keizer is met Ajax niet optimaal aan het seizoen begonnen. De Amsterdammers liepen Europees voetbal mis en wonnen slechts vier van de eerste zeven Eredivisie-duels. Keizer krijgt vaak kritiekpunten op het feit dat hij te vaak wisselt in zijn basiselftal. De coach countert die kritiek in gesprek met Voetbal International.

''Op zoek naar perfecte afstemmingen, zoals een linksbenige rechtsbuiten die klikt met een rechtsback''
"In deze selectie heb je een paar spelers die altijd zullen spelen, maar dat zijn geen zes of zeven posities. Dat geeft aan dat het op veel posities heel dicht bij elkaar ligt," zegt Keizer in het blad. "Dan ben je als trainer dus aan het zoeken. Naar combinaties, naar perfecte afstemmingen. Tussen spelers onderling. Zoals een linksbenige rechtsbuiten die een klik moet hebben met een rechtsback, met het middenveld."

''Zolang het spel tegenvalt, blijft je voeken''
"Die samenstelling is bepalend, natuurlijk zijn we daarmee aan het stoeien," geeft de Ajax-coach wel toe. "Het liefst wil je als coach dat je veel in dezelfde samenstelling speelt. Dat wil ik ook wel, dus ik begrijp de kritiek, maar zolang het spel tegenvalt, blijf je zoeken en daar loop ik niet voor weg. Als ik vind dat er een wissel moet plaatsvinden, dan neem ik die beslissing. Soms weten mensen niet de achterliggende gedachten, omdat ze doordeweeks niet alles meekrijgen."