MOOI! Chapecoense plaatst zich jaar na vliegramp voor de Copa Libertadores, prachtige ontlading!

Het Braziliaanse Chapecoense heeft zich zondag op de slotdag van de competitie geplaatst voor de Copa Libertadores, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. De ploeg van coach Gilson Kleina versloeg Coritiba diep in de blessuretijd met 2-1.

Vliegramp

Iets meer dan een jaar geleden verloor Chapecoense het grootste deel van de selectie bij een vreselijke vliegramp in Colombia, slechts drie spelers overleefden de crash. In totaal kwamen 71 van de 77 passagiers om het leven.

Clubrecord

Dit seizoen presteerde Chapecoense met de nieuwe spelers bijzonder goed. De overwinning op Coritiba betekende het tiende duel zonder nederlaag, een clubrecord. In de 95ste minuut wist invaller Túlio de Melo voor de overwinning te zorgen. De ploeg uit het zuiden van Brazilië eindigde dankzij de overwinning op de achtste plaats, goed voor een plek in de voorronde van het belangrijkste bekertoernooi in Zuid-Amerika.

Overlevenden

Eén van de drie overlevenden, de 28-jarige Alan Ruschel, zat tijdens het duel op de bank. De twee andere overlevenden, Jakson Follmann en Helio Neto, waren ook aanwezig in het stadion.