Bosz sprak met bondscoach Blind over 17-jarige De Ligt: "Hij moest lachen"

Peter Bosz heeft in zijn tijd als trainer bij Ajax Matthijs de Ligt al op 17-jarige leeftijd aanbevolen bij het Nederlands Elftal. Dat gaf de oefenmeester, die zondag werd gepresenteerd als de nieuwe trainer van het Duitse Bayer Leverkusen, aan in gesprek met het magazine VVCS

Bosz was al vroeg onder de indruk van de kwaliteiten van De Ligt. "Toen Danny Blind bondscoach was, ging hij een rondje maken langs de topclubs. Kwam hij bij mij langs om de internationals door te nemen. We waren klaar en toen vroeg hij: heb je nog iets?"  'Ja, je gaat me waarschijnlijk uitlachen, maar er zit iemand bij mij op de bank van wie ik denk dat hij binnen een jaar bij jou bij het Nederlands elftal zit'. Hij zegt: wie dan? Ik antwoord: De Ligt. Moest hij lachen. 'Hij is zeventien jaar'."

 "Let op: ik vind hem zo goed, dat ik denk dat als hij eenmaal gaat spelen bij mij, dan gaat hij er niet meer uit en zit hij zo bij het Nederlands elftal", zei Bosz tegen Blind. "De Ligt is niet zo goed geworden door mij, het is gewoon kwaliteit. Dit is echt uniek."