Straks Eredivisievoetbal op maandag? KNVB-directeur over voorstel Ajax: "Prima suggestie"

Straks Eredivisievoetbal op maandag? KNVB-directeur over voorstel Ajax: "Prima suggestie"

De KNVB denkt erover om voortaan ook eredivisieduels op maandag te laten spelen. De voetbalbond zou daarmee gehoor geven aan het voorstel van Ajax. Dat zegt KNVB-directeur Gijs de Jong tegenover Voetbal International.

Ajax pleitte recentelijk voor maandagavondvoetbal, omdat de spelers dan beter kunnen herstellen van Europese wedstrijden. De Amsterdammers moesten amper 72 uur na Schalke-uit alweer op bezoek in Eindhoven, voor de topper tegen PSV. De Jong over Eredivisie op maandag: "Op zich een prima suggestie, bij ons staat het sportieve belang altijd voorop. Nu we het competitieformat tegen het licht houden, zal dit ook zeker worden besproken. Maar we moeten onze ogen er niet voor sluiten dat je zeker een topwedstrijd niet zomaar even verschuift."

Geen snelle verandering

De KNVB zal niet over één nacht ijs gaan en het voorstel moet dan ook goed worden onderzocht en uitgedacht. "De fans zijn er weken mee bezig, politie moet worden ingezet en FOX heeft zondag gigantische kijkcijfers gehaald. Maar de discussie gaat zeker plaatsvinden", sluit De Jong af.