Van Bronckhorst over gefluit van Feyenoordfans: "Zou fijn zijn als dat vooraf niet gebeurt"

Van Bronckhorst over gefluit van Feyenoordfans: "Zou fijn zijn als dat vooraf niet gebeurt"

Op de tribunes van de Kuip is de onvrede van de Feyenoord-supporters steeds vaker te merken. Zo wordt er bijvoorbeeld bij wissels gefluit. Trainer Giovanni van Bronckhorst is hier niet bepaald blij mee.

"Tuurlijk hebben we daar over gesproken met het team", zo vertelt de oefenmeester op de persconferentie van vrijdag. "Dat hebben mijn spelers ook gemerkt. Het publiek is fantastisch en steunt ons altijd, ze laten ook voelen wanneer het niet goed gaat. Dat is altijd het geval en moet ook zo zijn. Het publiek moet hun gevoel kunnen uiten over de spelers, mij en de club."

"Dat is iets wat je niet moet wegnemen, maar uiteindelijk moet je de spelers ook een kans geven", zegt Gio. "Als er een wissel is, een speler komt het veld op en er wordt dan direct al negatief gereageerd. Dat is wel iets wat ten nadele van de ploeg en de speler is."

Steun
"Spelers moeten steun voelen van het publiek, wat hier ook altijd het geval is. Alleen als het niet draait en je presteert niet, dan mag het publiek daar wel iets van laten horen. Ik zou het fijn vinden als dat vooraf niet gebeurt, dat je een speler altijd eerst een kans geeft. Mochten de uiteindelijk dan niet presteren, dan mag je er wel iets van laten horen."