Transfer Bandé naar Ajax 'slechte grap': "In A'dam zijn ze op hol geslagen, hij raakt niks meer"

In België snappen ze er maar weinig van dat Ajax 9.5 miljoen euro heeft betaald voor KV Mechelen-aanvaller Hassane Bandé. De buitenspeler kende slechts twee goede maanden bij KV Mechelen en toch was Ajax bereid de hoofdprijs te betalen. Dit terwijl het vormpeil van Bandé toen al zakkende was. De laatste tijd is het van kwaad tot erger gegaan en toch is Overmars bereid om extra te betalen en de speler uit Burkina Faso nu al te halen.

Daan Slingers, hoofdredacteur van VoetbalPrimeur in België, snapt er werkelijk niets van

"Bandé is al lang niet meer de sensatie die hij aan het begin van het seizoen was. Zijn mindere periode was al begonnen toen Ajax hem haalde. Zijn vormpeil lijkt dus weinig met zijn transfer te maken hebben. Dat Ajax 9.5 miljoen heeft betaald, is eigenlijk een slechte grap. De markt mag dan wel op hol geslagen zijn, Ajax werkte daar met deze transfer zelf aan mee."

Te gek voor woorden dat Ajax nu meer wil betalen

"Ajax kocht hem na twee goede maanden in de Belgische competitie. Toen schitterde Bandé, maar nu kent ondertussen iedereen zijn stijl al. Ajax was ook de enige ploeg, die concreet interesse toonde, dus het bedrag werd ook niet hoger door een biedingsoorlog. Dat Ajax nu nog meer wil betalen, maakt het eigenlijk nog gekker. Hij heeft de afgelopen maanden niet laten zien dat hij het waard is."