Moet Ajax Blind bedanken voor overhalen Bergwijn? 'Kwamen hem tegen op vakantie'

Ajax speelde zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen NK Lokomotiva Zagreb. De Amsterdammers beleefden een gemakkelijke middag en wonnen uiteindelijk met 3-0. Na afloop kwam Daley Blind voor de camera van Ziggo Sport. De ervaren Ajacied vertelde onder andere over het overhalen van Steven Bergwijn.

Of Ajax hem daarvoor moet bedanken? 'Dat weet ik niet, maar we hebben hem wel een beetje gepusht waar het kon. Bij het Nederlands elftal hebben we een beetje op hem ingepraat. Davy (Klaassen, red.) en ik kwamen hem tegen op vakantie, dan zeg je wel eens wat. Dan probeer je hem een beetje te beïnvloeden. Wie weet heeft het geholpen', lacht Blind.

De verdediger keerde deze week eerder dan verwacht terug op de club. Eigenlijk had hij nog een paar dagen vrij, maar opeens stond de linksback alweer op het trainingsveld. 'Ik was wat eerder terug van vakantie en toen zat ik thuis. Om dan voor mezelf te gaan trainen.... Dan sluit ik liever aan bij de groep', besluit 92-voudig international die zaterdag 45 minuten in actie kwam.