Isimat sneert naar Ajax: "Maar wat heb je aan mooi voetbal als je niet wint?"

PSV'er Nicolas Isimat-Mirin heeft een sneer uitgedeeld naar Ajax. De verdediger gaat met PSV ruim aan kop in de Eredivisie, ondanks dat er veel kritiek is op het spel van de Eindhovenaren. "Het is misschien niet heel Nederlands, maar het gaat er vooral om dat we winnen."

"Als ik kijk naar waar we nu staan en hoe wij ons als team vanaf het begin van het seizoen hebben ontwikkeld, dan zijn we enorm gegroeid", zegt de verdediger in gesprek met Voetbal International. PSV lijkt hard op weg naar de 24e landstitel, nu de voorsprong op achtervolger Ajax na dit weekend zeven punten bedraagt. 

"Wij laten in elk geval wel zien dat het niet gaat om het hebben van het meeste balbezit. Het gaat erom wat je met de bal doet als je hem wel hebt. Wij doen dat goed en effectief, anders sta je niet bovenaan in de Eredivisie. Met het meeste balbezit word je geen kampioen, wel als je de meeste punten hebt. Het gaat er niet om hoe je wint, maar dat je wint."

Volgens de Franse mandekker is de kritiek op PSV typisch Nederlands. "In Frankrijk, Engeland en Duitsland hoor je nooit iemand over mooi voetbal. Alleen in Nederland. Maar wat heb je aan mooi voetbal als je niet wint? Daarom mag van mij iedereen zeggen wat hij wil over PSV. Wij vechten voor de punten om kampioen te worden. Als de rest mooi voetbal wil spelen, moeten ze dat vooral doen," aldus Isimat.