Vincent Janssen geeft niet op: "Ik knok hard voor de kans die ik hoop te krijgen''

Vincent Janssen geeft niet op: "Ik knok hard voor de kans die ik hoop te krijgen''

Ook al scoorde Vincent Janssen slechts 4 doelpunten in 28 wedstrijden voor Tottenham Hotspur, toch geeft hij de moed niet op. De ex-speler van AZ krijgt bovendien steeds minder speelminuten, maar hij kan maar één ding doen.

"En dat is zelf een kans afdwingen door mijn best te doen op de training. Ik hoop dat ik er sta, zodra ik die kans krijg", zo vertelt de aanvaller tegenover De Telegraaf. "Ik mis het wedstrijdritme, maar ik probeer het te compenseren door alles te geven op de trainingen. Ik doe wat ik kan. Maar ik weet niet of dat stukje wedstrijdritme met training is in te halen. Het is aan mij om dat weer om te draaien''

De 22-jarige Janssen krijgt veel steun van bondscoach Danny Blind. "Ik heb contact gehad met hem. Wat in dat gesprek is gezegd, houd ik lekker tussen ons, maar ik heb goed met hem gesproken. Hij is een man met veel ervaring, die weet hoe je hier een beetje mee om moet gaan."

Tijdens de afgelopen transferperiode had Galatasaray interesse in de spits, maar Janssen zag een vertrek bij The Spurs niet zitten. "Ik ben nog jong en voordat ik hier kwam, had ik pas een jaar op het hoogste niveau gespeeld. Ik heb tegen mezelf gezegd: ik ga hier een jaar lang honderd procent voor mijn kans en knokken met alles wat er in me zit. Daarna zien we het vanzelf wel."