Iets voor jouw favoriete club? Vijf transfervrije middenvelders!

Iets voor jouw favoriete club? Vijf transfervrije middenvelders!

Van welke spelers verloopt binnenkort het contract bij hun club? Hieronder vind je een paar spelers die binnenkort voor helemaal niets zijn op te pikken. Vandaag: de middenvelders. Zit er wat bij voor jouw favoriete club?

Thulani Serero – Ajax

In 2011 verhuisde Thulani Serero van Ajax Cape Town naar moederclub Ajax, waar de middenvelder onder Frank de Boer aardig wat wedstrijden achter zijn naam kreeg. Maar door de ontwikkeling van Riechedly Bazoer en de komst van Nemanja Gudelj en Daley Sinkgraven werd de toekomst van Serero na een aantal jaar steeds onzekerder. Toen in 2016 Peter Bosz aan het roer kwam bij Ajax kon de Zuid-Afrikaan niet meer rekenen op speeltijd. De middenvelder kreeg geen rugnummer toegewezen en werd zelfs bij Jong Ajax vaak niet opgenomen in de selectie. Het contract van Serero loopt af en een aantal clubs zouden zich al gemeld hebben voor de middenvelder!

Kyle Ebecilio – Geen club

De geboren Rotterdammer speelde in de jeugd van Excelsior en Feyenoord, maar verruilde in 2010 de jeugdopleiding van Feyenoord voor die van Arsenal. Bij de club uit Londen wist Kyle Ebecilio niet te imponeren en kwam niet verder dan het tweede elftal van The Gunners. Dit resulteerde in een transfervrij vertrek naar FC Twente, waar de middenvelder op 3 augustus 2013 debuteerde in het betaalde voetbal. Ebecilio kwam in zijn eerste twee seizoenen nog tot 60 wedstrijden voor de club uit Enschede, maar vertrok daarna op huurbasis naar Nottingham Forest en ADO Den Haag. Door het forse salaris dat de middenvelder heeft werd besloten in maart 2017 zijn contract te ontbinden.

Nacer Barazite – FC Utrecht

Nacer Barazite speelde, net als Kyle Ebecilio, in de jeugd van Arsenal. Maar ook Barazite wist de Londenaren niet te overtuigen en behaalde nooit het eerste elftal. De middenvelder belandde vervolgens via Austria Wien en AS Monaco in 2014 bij FC Utrecht. In Utrecht ontpopte Barazite zich tot een belangrijke schakel in het elftal van de Domstedelingen waar hij drie seizoenen speelde. Aan het eind van de maand juni loopt het contract van Barazite af, dat waarschijnlijk niet verlengd gaat worden. Wie pikt de aanvallende middenvelder op?

Funso Ojo – Willem II

Funso Ojo was de afgelopen twee seizoenen bij Willem II een vaste waarde in de basiself. De 25-jarige middenvelder is in bezit van een aflopend contract en heeft laten weten zijn contract niet te willen verlengen. De Belg verhuisde in de zomer van 2015 van FC Dordrecht naar Willem II en wil nu graag een volgende stap maken. Ojo is niet de enige die Willem II de rug toekeert, ook Kostas Lamprou vertrekt transfervrij bij de Tilburgers. Naar welke club moet Ojo toe?

Ismail Aissati – Alanyaspor

Een oude bekende! De oud-speler van onder meer Ajax en PSV loopt binnenkort transfervrij de deur uit bij zijn club Alanyaspor en kan dus opzoek gaan naar een nieuwe club. De middenvelder die ook op links- en rechtsbuiten uit de voeten kan speelde van 2013 tot 2016 in Rusland bij Terek Grozny, en was afgelopen seizoen te bewonderen bij promovendus Alanyaspor in de Turkse Süper Lig. Kan Aissati nog een versterking zijn voor de Eredivisie?