Oud-Feyenoord aanvoerder heeft medelijden met Diks: ''Hij stond al niet sterk in zijn voetbalschoentjes''

Oud-Feyenoord aanvoerder heeft medelijden met Diks: ''Hij stond al niet sterk in zijn voetbalschoentjes''

Kevin Diks kwam afgelopen zomer op huurbasis over van Fiorentina naar Feyenoord. De verdediger heeft echter nog niet weten te overtuigen in De Kuip, zeker niet als centrale verdediger, zijn huidige positie. Rinus Israël, voormalig aanvoerder en verdediger van de Rotterdammers, vertelt in gesprek met NU Sport dat de rol van centrale verdediger niet past bij de voormalig Vitesse speler.

''Ik vind het een beetje zielig voor die jongen''
Giovanni van Bronckhorst posteerde Diks de afgelopen tijd in het centrum van de verdediging vanwege de blessures van onder anderen Jan-Arie van der Heijden, Sven van Beek en Eric Botteghin. Niet de slimste keuze van de oefenmeester, vindt Israël. "Ik vind het een beetje zielig voor die jongen. Hij stond al niet sterk in zijn voetbalschoentjes door alle kritiek en dan moet hij ook nog een positie invullen die hij niet gewend is."

''Voor een centrale verdediger kan hij aardig voetballen''
"Hopelijk kan hij eindelijk een keer een positieve indruk maken. Dat heeft Diks nodig", vervolgt de clubicoon van de huidige landskampioen, die blij is dat Renato Tapia woensdagavond waarschijnlijk kan spelen tegen Shakhtar Donetsk in de Champions League: "Voor een centrale verdediger kan hij aardig voetballen. Maar tegen Napoli maakte hij wel een ketser omdat hij een hakje wilde doen. Hopelijk laat hij dat vanavond uit zijn hoofd."