Pirlo: "Als Van Dijk 84,5 miljoen kost, dan is Coutinho het dubbele waard"

Pirlo: "Als Van Dijk 84,5 miljoen kost, dan is Coutinho het dubbele waard"

Philippe Coutinho maakte de overstap van Liverpool naar FC Barcelona voor een transferprijs van liefst 160 miljoen euro. Andrea Pirlo kan wel begrijpen dat de Catalaanse club veel geld op tafel heeft gelegd voor de Braziliaan, zeker omdat Liverpool 84,5 miljoen euro betaalde voor Virgil van Dijk.

"In tegenstelling tot andere gekke prijzen, vind ik de transfersom van Coutinho wel logisch op de huidige transfermarkt. Als Van Dijk 84,5 miljoen euro kost, dan is Coutinho het dubbele waard. Dat is vrij logisch", zo vertelt Pirlo tegenover Sky Italia. Pirlo had zelf ook bijna de overstap naar FC Barcelona gemaakt. AC Milan wilde hem betrekken in een ruildeal, waarin Zlatan Ibrahimovic naar Milaan moest komen.

"Er waren onderhandelingen tussen AC Milan en Barcelona. Ibrahimovic zou naar Milaan komen en ik zou de andere kant op gaan. Uiteindelijk is Ibra naar Milan gekomen zonder ruildeal", vervolgt de voormalig middenvelder. "Het was een prachtige ervaring geweest om naar Barcelona te gaan, maar ik was ook gelukkig bij AC Milan. Ik weet niet zeker of ik uiteindelijk naar Barça zou zijn gegaan."