Van Marwijk heeft vertrouwen in goed WK: ''Kunnen voor een aantal leuke verrassingen zorgen''

Van Marwijk heeft vertrouwen in goed WK: ''Kunnen voor een aantal leuke verrassingen zorgen''

Voor het eerst sinds 2006 zal Saoedi-Arabië mee gaan doen aan een WK voetbal. Bondscoach Bert van Marwijk is erg in zijn nopjes over het feit dat hij zoveel mensen blij heeft kunnen maken. 

"Het was een enorm feest op het veld en in de kleedkamer, echt geweldig. Wat een ontlading," zegt Van Marwijk tegen De Telegraaf. "Ik heb zoveel uitbundige, gelukkige mensen gezien. Het is heel leuk als je ze zo blij kunt maken. De spelers waren door het dolle heen. Heel leuk om te mee te maken. Ze hebben het ook geweldig gedaan."

''Wij worden beschouwd als het Duitsland van Azië''
Nu kunnen Van Marwijk en zijn team zich op gaan maken voor het eindtoernooi. "Saoedi-Arabië is er vaak bij geweest op het WK, maar de laatste twee keer niet. Dat willen ze nu doorbreken en dat vind ik een leuke klus. De potentie om het te halen is aanwezig. Saoedi-Arabië heeft een goede reputatie. Het wordt beschouwd als het Duitsland van Azië."

''We hebben een team dat voor leuke verrassingen kan gaan zorgen''
"We hebben nu een jaar om ons goed voor te bereiden. We gaan snel een accommodatie zoek en een programma in elkaar zetten. Het is duidelijk dat we geen wereldkampioen gaan worden, maar we hebben wel een team dat voor een aantal leuke verrassingen kan gaan zorgen op het WK."