Kieft snoeihard voor Van Bommel: "Gespeelde verongelijktheid en hoge clichégehalte trek ik nauwelijks"

Wim Kieft heeft zich ontzettend geërgerd aan PSV-trainer Mark van Bommel, na afloop van het verloren Champions League-duel tegen Internazionale (1-2). De oefenmeester van de Eindhovenaren had enkel positieve woorden voor zijn ploeg. Volgens Kieft gebruikte Van Bommel vooral veel voetbalclichés.

"Natuurlijk kan je verliezen van Inter, maar de gespeelde verongelijktheid en het hoge clichégehalte van Van Bommel na afloop trek ik nauwelijks", schrijft Kieft zaterdag in zijn column in De Telegraaf. "PSV voelde zich genaaid door de arbitrage, de wedstrijd werd verloren op details en de trainer was trots op zijn team. Natuurlijk had de doelman van Inter rood moeten hebben, maar dat heeft niets met het door PSV getoonde ontzag te maken en het stond 1-0 toen."

Volgens Kieft is het dan ook de eigen schuld van PSV dat er werd verloren van Inter. "Evenmin is het een detail als je keeper Jeroen Zoet twee cruciale fouten maakt. Hij is daarmee direct verantwoordelijk voor de nederlaag. Noem dat maar eens een detail. Het is geen amateurvoetbal. Zoet blijft toch onzekerheid en nervositeit uitstralen en hij bevestigde dit tegen Inter."

De samenvatting van PSV - Inter (1-2).