Oud-Ajacied Fosu-Mensah krijgt les van Zlatan en Rooney: ''Ze geven me veel tips''

Oud-Ajacied Fosu-Mensah krijgt les van Zlatan en Rooney: ''Ze geven me veel tips''

Als 16-jarige jongen maakte Timothy Fosu-Mensah de overstap van Ajax naar Manchester United, waar hij afgelopen seizoen zijn debuut maakte in het eerste elftal. Het talent krijgt niet veel speelminuten, maar hij heeft het naar eigen zeggen erg naar zijn zin in Engeland.

"Voetbal leeft echt in dit land. Als jonge jongen was dit heel duidelijk te merken. Ik heb geen moeite gehad met aanpassen en kreeg goede hulp van Rashford en Tuanzebe. Die jongens vingen mij goed op en ik voelde me gelijk thuis. Ik heb altijd met die twee jongens gespeeld. In het eerste is er niet echt een mentor. Thuis heb ik veel aan mijn zaakwaarnemer, mijn broer Alfons en mijn vader. Ze zorgen ervoor dat ik gefocust blijf", zo vertelt de 19-jarige middenvelder tegenover Ajax1.nl.

Fosu-Mensah vervolgt: "Jongens als Zlatan, Rooney en Carrick geven me veel tips en ik luister daar heel graag naar. Het is echt heel leerzaam om met die jongens te spelen. Bijvoorbeeld Pogba is nog maar 24, maar hij heeft al zoveel prijzen gewonnen. Hij heeft daardoor al veel ervaring en deelt dat met me. Dat is echt heel fijn. Het zijn sterren, maar ze behandelen je gewoon als teamgenoot. Niemand doet alsof hij boven iemand anders staat en dat is wel echt heel fijn.''