Teleurstelling bij Feyenoord-directie: "We moeten dit niet zien als een stilstand voor de club"

Nu bekend is geworden dat het huidige Feyenoord City-project tot stilstand is gebracht, moet Feyenoord op zoek naar nieuwe verdienmodellen. Er zijn al een tijdje plannen om een nieuw stadion te bouwen, maar voorlopig blijft De Kuip de thuishaven van de Rotterdammers.

Op een ingelaste persconferentie maakte Dennis te Kloese, de algemeen directeur van Feyenoord, bekend dat er voorlopig een streep is gezet door de renovatie- en nieuwbouwplannen. "We begrijpen dat dit heel veel impact heeft. Maar het is de enige beslissing die we op dit moment kunnen nemen. We moeten dit niet zien als een stilstand voor de club, maar als een kans om het onder de huidige omstandigheden beter te doen".

De Kuip moet meer inkomsten gaan generen in de huidige staat en Feyenoord had gehoopt dit te kunnen realiseren met het nieuwe stadion. "We hebben zo lang op het stadiondossier ingezet... En dat hebben we altijd met de beste bedoelingen gedaan. We hebben alle hoeken en kanten geprobeerd. Als dat dan door omstandigheden niet haalbaar blijkt, dan is dat geen mooi bericht. Iedereen had de uitkomst anders willen zien".

"Ik weet dat veel mensen De Kuip als een fantastisch stadion zien, maar dat neemt niet weg dat diezelfde mensen betere faciliteiten verdienen. Als wij ons verdienmodel kunnen verbeteren, kunnen we bijdragen aan de groei van de club. Daar moeten we actief mee bezig zijn", aldus Te Kloese.