WK-kijkers tippen Ajax: deze Marokkaans international nu kopen!

Tijdens de halve finale Frankrijk - Marokko vielen diverse Marokkaanse internationals in positieve zin op. Een van hen is de 22-jarige Azzedine Ounahi. Fans tippen de directie van Ajax massaal om deze centrale middenvelder op te halen bij zijn huidige club, het Franse Angers SCO. De vraag is of dat nog kan.

Fans tippen Azzedine Ounahi massaal voor Ajax

Als we op social media kijken hoeven we niet lang te zoeken voor we tippende fans zien. (tekst gaat verder na de tweets)

Hoe goed is Azzedine Ounahi echt? 

Als we de statistieken bekijken zien we dat Azzedine Ounahi vooral een investering voor de toekomst zou zijn. In de zomer van 2018 kwam de middenvelder namelijk van het Marokkaanse AM Football naar het B-elfttal van Racing Strasbourg. Hier vertrok hij in de zomer van 2020 om voor het eveneens Franse US Avranches te gaan spelen. In de zomer van 2021 werd hij door zijn huidige club Angers SCO voor 35.000 euro overgenomen. Bij zijn club heeft hij een contract tot de zomer van 2026.

Toch is hij bij zin club nog geen vaste waarde. Zo is hij dit seizoen 1 keer ingevallen en 7 keer voortijdig naar de kant gehaald. In totaal speelde hij in 79 wedstrijden mee in het Franse betaalde voetbal. Hierin wist hij 7 keer te scoren en 3 beslissende assists te geven. Voor het WK schatte het doorgaans betrouwbare transfermarkt.nl de transferwaarde op 3,5 miljoen euro. De kans dat Ounahi voor dit bedrag nog beschikbaar is lijkt niet al te groot omdat meerdere clubs uit diverse landen inmiddels interesse schijnen te tonen. Aan de andere kant zou er ruimte komen in het budget bij Ajax als de geruchten over Mohammed Kudus kloppen.