Ricardo Moniz maand geschorst na statement tegen racisme

Ricardo Moniz kreeg afgelopen weekend de rode kaart gepresenteerd omdat hij het veld betrad, nadat zijn spelers apengeluiden naar hun hoofd geslingerd kregen. De Nederlandse trainer haalde zijn spelers vervolgens van het veld. De wedstrijd werd later uitgespeeld uit angst voor een puntenstraf. Moniz heeft nu te horen gekregen dat hij voor een maand geschorst is door de Hongaarse bond.

Moniz liet maandag weten tegenover de NOS dat het incident voor hem de spreekwoordelijke druppel was: "Ik maakte het voor de tweede keer in vier dagen mee, dat was voor mij reden genoeg om het veld in te stappen", aldus de Nederland trainer actief in Hongarije. Moniz geeft tegenover de NOS aan dat hij de vierde official had gewaarschuwd, maar die vertelde hem dat hij, de scheidsrechter en de trainer van de tegenstander niets hadden gehoord: "Het is altijd hetzelfe hier. Heel selectief allemaal", aldus Moniz.

Op de clubwebsite van Zalaegerszegi TE is te lezen dat het statement van Moniz hem een maand schorsing heeft gekost. De club staat volledig achter de Nederlandse oefenmeester, zo valt te lezen: "We betreuren het dat we hem de komende vier wedstrijden moeten missen, maar we staan achter het standpunt dat voor racisme geen plaats is op de velden. En achter dat principe blijven we staan", aldus sportief directeur Attila Dragóner.