Dit maakt dat Sinisterra onhoudbaar is voor Feyenoord

Luis Sinisterra is één van de blikvangers van Feyenoord op dit moment. De Colombiaanse aanvaller ontwikkelt zich snel en staat al een tijdje in de belangstelling van buitenlandse clubs. De Rotterdammers hopen de dribbelaar te behouden, maar dat lijkt onhoudbaar.

De 22-jarige linksbuiten kwam in 2018 over van het Colombiaanse Once Caldas. Zijn contract loopt tot 2024, maar het heeft er alle schijn van dat de rechtspoot deze zomer gaat vertrekken uit Rotterdam-Zuid. Hij speelde tot nu toe 96 wedstrijden in het Feyenoord-shirt, waarin hij 27 keer scoorde en 24 assists op zijn naam kreeg.

Onnavolgbare dribbels

De linksbuiten staat bekend om zijn gemakkelijke dribbels. Als de Colombiaan de bal krijgt, zoekt hij zijn tegenstander op en probeert hij met een fraaie beweging de verdedigers uit te schakelen. De 22-jarige Feyenoord-speler heeft veel verschillende trucjes in zijn assortiment en dat maakt het onvoorspelbaar voor verdedigers. 

Goed moment voor verkoop

Sinisterra heeft een contract tot 2024 en dat betekent dat de Rotterdammers, in de huidige vorm van de aanvaller, deze zomer de maximale prijs kunnen vragen aan geïnteresseerde clubs. De Colombiaan kent een goed seizoen en is bij Het Legioen al uitgegroeid tot één van de publiekslievelingen. Na de coronacrisis komt een flinke transferopbrengst als groepen voor Feyenoord.

(TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Aanvaller met rendement

Naast zijn kwaliteit om teamgenoten in scoringspositie te brengen, weet de Colombiaan zelf ook regelmatig het net te vinden. De aanvaller lijkt de bal soms aan een touwtje te hebben en daardoor is het voor iedereen een vraag waar de actie gaat eindigen. Hij kan verrassen met een schot van buiten de zestien meter, maar de doelman ook passeren met een stiftje. In de Eredivisie scoorde Sinisterra tot nu toe 27 keer en in de Conference League zeven keer.

(TEKST GAAT VERDER ONDER VIDEO)

Opvolger binnen handbereik

Mocht de rappe aanvaller deze zomer vertrekken, is dat goed op te vangen voor Arne Slot. Hij heeft namelijk één van de clubtopscorers, Bryan Linssen, in de selectie en die kan opschuiven en gaan spelen als linksbuiten. Het verlies van de 22-jarige rechtspoot geeft dus geen problemen op korte termijn. Daarnaast kunnen de Rotterdammers ook de transfermarkt op met de transferopbrengst van Sinisterra om een vervanger naar Rotterdam-Zuid te halen.

Toe aan een nieuwe stap

De Colombiaan speelt al ruim 3,5 jaar voor Feyenoord en is daardoor toe aan een nieuwe stap. Hij heeft inmiddels aan het Nederlandse publiek laten zien wat hij allemaal in zijn mars heeft en is klaar om een stap te maken naar een buitenlandse club. De aanvaller krijgt dit seizoen ook nog de kans om in een Europese competitie te laten zien wat hij kan. Feyenoord wist zich als groepswinnaar te plaatsen voor de volgende ronde van de Conference League.