'Oud-Feyenoorder betrokken bij grootschalige drugshandel, mogelijk jaren de cel in'

Voormalig Feyenoorder Ferne Snoyl moet vrezen voor een lange gevangenisstraf. De voormalig verdediger van onder meer Feyenoord, NAC Breda en Aberdeen wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij één van de grootste drugszaken van de afgelopen jaren.

Het Algemeen Dagblad schrijft dat de criminele bende waar Snoyl onderdeel van uitmaakt, bestaat uit dertien man. Tegen een aantal van hen is negen jaar cel geëist, terwijl Snoyl moet vrezen voor een gevangenisstraf van vier jaar. Het AD meldt namelijk dat het huis van de oud-verdediger werd gebruikt om drugs te bewerken: "In het drugskartel stuitte de politie op een bijzondere verdachte, oud-profvoetballer Ferne S. (36). Volgens het OM speelde hij een ondergeschikte rol. Zijn huis zou worden gebruikt om cocaïne te bewerken en hij wilde het zelf ook leren."

De organisatie waar Snoyl deel van uitmaakt, zou honderden kilo's coke hebben verhandeld: "De mannen zouden vijf drugslaboratoria verspreid over het land hebben gerund en handelden volgens het OM in honderden kilo’s drugs. Ook werden er wasserijen aangetroffen waar cocaïne werd bewerkt en stuitte de politie op opslagplaatsen onder meer in Herwijnen, Kerkenveld, Nijeveen, Ridderkerk, Zwijndrecht en Lelystad."