Arnold Bruggink 'merkt' dat Dolberg last heeft van Huntelaar

De komst van Klaas Jan Huntelaar heeft Kasper Dolberg in de weg gezeten bij Ajax. Dat stelt Arnold Bruggink bij FOX Sports. Bruggink denkt dat het deels een vertrouwenskwestie is waardoor Dolberg zijn oude niveau al een hele tijd niet meer heeft aangetikt.

"Ten Hag is volgens mij heel erg gecharmeerd van Huntelaar, ook om zijn karakter in het elftal. Hij moet gebruikt worden vanwege zijn grote kracht. Dat is nog steeds in de zestien meter. Dolberg zal moeten laten zien dat hij weer beter is. Er is gebleken dat hij daar toch wat moeite mee heeft", aldus Bruggink. Hij vervolgt: "Ik heb altijd gemerkt dat de komst van Huntelaar Dolberg in de weg heeft gezeten."

"Potverdikkeme, daar ga ik zometeen"

Bruggink haalt zichzelf aan als voorbeeld. "Toen Gertjan Verbeek (die in de FOX-studio naast hem zit, red.) mijn trainer was bij Heerenveen kreeg je echt de tijd om wedstrijden te spelen. Hij zei: wat er ook gebeurt, jij gaat gewoon spelen. Je denkt toch wanneer je zestig minuten niet gescoord hebt, je Huntelaar ziet warmlopen en het publiek de naam van Huntelaar scandeert: potverdikkeme, daar ga ik zometeen." Vertrouwen is belangrijk, aldus de oud-PSV'er: "Dan heb jij het vuile werk opgeknapt en Huntelaar legt er dan eentje binnen. Dat is toch vervelend. Klaas-Jan heeft daar maling aan, maar het lijkt dat Dolberg daar problemen mee heeft."

Dolberg speelde woensdag met Ajax in de KNVB Beker tegen HVV Te Werve en de spits was eenmaal trefzeker.

Voor wie kiest Erik ten Hag als beide spitsen helemaal fit zijn?