‘Gefrustreerd PSV ziet ook plan C in het water vallen na nieuw afgewezen bod'

PSV heeft in de zoektocht naar een linksback opnieuw een blauwtje gelopen. Na het mislopen van Douglas Santos (Hamburger SV) en Alexander Büttner (Vitesse) heeft technisch manager Marcel Brands zijn pijlen gericht op Portimonense speler Lemar. Een bod van de Eindhovenaren om Lemar te huren is echter afgeslagen, zo weet het medium Record te melden. 

PSV wilde naar verluidt 1,5 miljoen euro betalen om de Ghanees een seizoen te huren met een optie tot koop. OGC Nice was bereid om vijf miljoen euro neer te tellen voor zeventig procent van de rechten van Lumor, maar beide clubs kregen een nee van de Portugezen. Portimonense, vorig seizoen gepromoveerd naar de Liga NOS, wil de selectie bij elkaar houden.

De club wil zich handhaven op het hoogste niveau en ziet een vertrek van een van de spelers daarom niet zitten. Lumor, enkelvoudig international van Ghana, speelde de volle negentig minuten in de eerste vier competitieduels van Portimonense. Het afgelopen halfjaar bracht de 21-jarige verdediger op huurbasis door bij TSV 1860 München. Voor die club speelde hij achttien competitieduels in de 2. Bundesliga. Het contract van de linksback in Portugal loopt nog vier seizoenen door.