'Clubs strijden om PSV-flop, Eindhovenaren profiteren fors'

Gianluca Scammaca staat op het wensenlijstje van vele Europese topclubs. De 23-jarige Italiaan werd al gelinkt aan Paris Saint-Germain, maar nu is ook West Ham United in de markt. In Eindhoven speelde de Italiaan slechts drie wedstrijden in Jong PSV, maar gaat hij toch nog miljoenen opleveren.

Zijn huidige club, het Italiaanse Sassuolo, verlengt zo'n vijftig miljoen euro voor de doelpuntenmaker. Hij kwam voor een half miljoen euro over van PSV, maar de Eindhovenaren zijn er wel in geslaagd om destijds een fiks doorverkooppercentage vast te leggen in de overeenkomst. West Ham United gaat een bod met een waarde van veertig miljoen neerleggen bij de Italianen, PSG is niet van plan het gewenste bedrag neer te tellen. In Eindhoven houden ze de situatie nauwlettend in de gaten, want zij ontvangen minstens tien procent van de transfersom.

Scamacca werd in 2015 opgehaald bij AS Roma voor 270.000 euro. Het veelbelovende talent maakte niks klaar bij het beloftenelftal en verkaste naar Sassuolo. In zijn thuisland moest hij het in de eerste jaren vooral doen met huurperiodes bij verschillende clubs, waaronder een halfjaar bij PEC Zwolle. De international scoorde afgelopen seizoen zestien keer en komt daardoor op het lijstje van vele clubs. 

Tot dusver is Sassuolo niet van plan om te schikken en blijven zij vasthouden aan een som van vijftig miljoen euro. PSV zit in de wachtkamer en hoopt spoedig miljoenen bij te kunnen schrijven met de miljoenentransfer. Zij worden in verband gebracht met Georginio Wijnaldum, maar het financiële plaatje lijkt te fors.