'Malen ongelukkig in Dortmund, vertrek lijkt onvermijdelijk'

Donyell Malen staat momenteel onder contract bij Borussia Dortmund, maar de vraag is of dat dienstverband nog lang blijft voortduren. De Nederlander heeft het namelijk niet meer naar zijn zin in Duitsland en vertrekt misschien deze winter nog.

De aanvaller werd al eerder gelinkt aan een terugkeer bij PSV. Ondanks dat zijn trainer bij Borussia Dortmund, Edin Terzic, aangeeft hem er graag bij te houden, lijkt de vertrekwens van Malen te groot om hem te behouden. Door zijn lage rendement in de Bundesliga ging het WK in Qatar ook aan de neus van de spits voorbij en daardoor lijkt hij een transfer te willen maken met perspectief op veel minuten.

Het Duitse BILD meldt dat Malen met zijn ziel onder zijn arm rondloopt op het trainingsveld en dat hij meer had verwacht van zijn huidige werkgever. In de zomer werden de Eindhovenaren genoemd als het ging over een nieuwe bestemming, maar in de winterse transferwindow worden vooral Sevilla en Tottenham Hotspur genoemd. “Ik kan veel dingen beter, maar ik moet positief blijven en hard blijven werken”, aldus Donyell Malen

Het missen van het WK in Qatar was voor de 23-jarige aanvaller een fikse tegenvaller, maar hij heeft de knop inmiddels alweer omgezet. “Hij heeft ongelooflijke vaardigheden, maar hij is erg ongelukkig als hij niet scoort. Dat irriteerde hem de afgelopen maanden enorm. We weten dat Donyell op een gegeven moment gaat scoren. Het is slechts een kwestie van tijd. Als hij dan zijn zelfvertrouwen terugkrijgt, zal het voor hem gemakkelijker zijn om zijn kwaliteiten te laten zien", aldus zijn trainer.