FIFA heeft slecht nieuws voor Makkelie; Poolse arbiter fluit finale

Danny Makkelie heeft donderdag van de FIFA te horen gekregen dat hij geen leidsman is bij de finale tussen Argentinië en Frankrijk. Szymon Marciniak, een scheidsrechter uit Polen, is zondag de man met de fluit in handen. Hij krijgt daarmee de voorkeur boven Anthony Taylor.

Dat betekent dat ook de troostfinale tussen Kroatië en Marokko niet geleid gaat worden door een Nederlander. De voetbalbond heeft namelijk voor de Qatarese Abdulrahman Al-Jassim gekozen om dat duel te leiden. Daarmee blijft de teller voor Makkelie op twee duels staan. Hij kreeg de leiding over Spanje-Duitsland en het duel tussen Argentinië en Polen. 

Het leek echter al hoogst onwaarschijnlijk dat de finale aan de Nederlander werd toegewezen, maar nu is de beslissing definitief kenbaar gemaakt aan alle scheidsrechters die nog kans hadden. In verband met de veelbesproken kwartfinale tussen finalist Argentinië en Nederland leek de FIFA het risico al niet te willen nemen met een aanstelling van de 39-jarige leidsman. Mocht Kroatië richting de finale zijn gegaan, was hij naar alle waarschijnlijkheid één van de grote kanshebbers.